keskiviikko 23. tammikuuta 2008

P i l k e t t ä (silmäkulmaankinko?)

Voi voi voi - polttopuut ovat loppuneet. Nyt on helppo, halpa, hyväntuulinen ja kotiinkantava halkokauppias haussa. Ongelma on todellinen!


V i i m e i s i ä viedään.
Jäljellä on enää s y l i l l i n e n vanhassa pärekorissa.

Piharakennuksessa on noin metrin korkuinen muhakerros, jossa on siellä täällä ihan polttokelpoisia puukalikoita. Osa kirjan, osa tulitikkurasian kokoisia. Sitä tuntee olonsa tulitikkutytöksi, kun kynsikkäät käsissään pyörittelee palikoita 'rantteelta', yrittäen löytää jotain poltettavaa. Noita noppia on noin säkillinen tai pari, eli korkeintaan parin päivän tarpeisiin.


Aamulla ei tarkene enää syödä jääkaappikylmää porkkanaa...

...pelkään sinisissähuulissani polttavani jotain korvaamatonta!

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Toivon, että löydät pian sen halkokauppiaan. En tahdo sinun paleltuvan!

Liisa kirjoitti...

Voi ei, kuulostaa kovin ahdistavalta! Tietäisin heti yhden hauskan papparaisen joka tuo muutaman motin kerrallaan peräkärryssä ja vielä edullisesti (seka 25€, koivu 40€ pinomotti), mutta asustelee Kangasalalla. Me ostettiin häneltä koko talven puut eli noin kymmenen mottia. Taitaa noista silti jäädä vähän ensi syksyllekin leudon talven ansiosta.

Toivottavasti löydätte sopivan puumiehen, ettei talo pääsisi ihan kylmäksi ja putket jäädy.

Stanna kirjoitti...

Toivottavasti puita löytyy, ja ei tarvitse polttaa mitään aarteita... älä nyt ainakaan ensimmäisenä sitä pärekoria polta, ennemmin vaikka haet sieltä vintiltä jotain palavaa...
Niin joo vastaus kysymykseen on ei haittaa

Terhi kirjoitti...

Oioi, toivottavasti löydät halkokauppiaan!

Löysin tänään blogiisi, luin kaiken, katsoin tarkastin joka kuvan, ja pidin kaikesta! Nyt odotan kärsimättömästi lisää. :-)

maijja kirjoitti...

Halvimpien hintojen perässä on jo soiteltu, vielä ei kuitenkaan olla ostettu puita... Poltellaan pikku-nopat pois ensin.

Terhi; kiva että löysit blogiini! Tervetuloa jatkossakin. :)

Miia kirjoitti...

Voi voi, toivottavasti puita löytyy kohtuuhinnalla! Kivannäköinen luukku tuossa uunissa, mutta tietysti enemmän lämmittää mieltäkin, jos siellä sen takana jotain palaakin eikä tarvitse hytistä kylmässä. Blogisi on kyllä mainio!

Jouni kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Elina kirjoitti...

Hih, minäkin vastavierailulla! Olen kyllä käynyt täällä joskus aiemminkin ihastelemassa, mutta en ole kommentoinut. Puuongelma on ikävä, toivottavasti siihen löytyy ratkaisu pian, eikä tarvitse värjötellä! Kävin vasta eräässä puutarhakaupassa ja kauhistelin siellä myytävien polttopuiden hintoja, tosin tuskin kukaan niillä ihan taloaan lämmittää kuitenkaan. ;) Tuo kuvissa näkyvä uuni on valtavan kaunis.

Sormustin kirjoitti...

Polttopuuonnea toivon minäkin!

Kukahan ostaa niitä kaupoissa myytäviä pikkumääriä (=sylillinen) järkyllä hinnalla - olen minäkin miettinyt.

Blogisi on raikas, hauska, ilahduttava. Olen käynyt jo useasti, en vain ole jättänyt merkintöjä. :)