sunnuntai 6. huhtikuuta 2008

Niin se aika menee.

Eilen keitin ennakkoon syntymäpäiväkahveja siskoille, äpelle, isille, Rekopekolle ja mummulle toisen kaupungin kodissa. Hulinaa! En todellakaan ole mikään leivonnaisten leipoja, joten oli melkoinen homma saada pöytä notkumaan. Uuni oli kuumana varmaan viisi tuntia, kun osa-aikais-avomiehen kanssa leivottiin kaksi täytekakkupohjaa, juustokinkkupiiraisia, ananas-kookoskakkua, tonnikalapaistosta ja savumuikkupiirakkaa. Oikeastaan se oli ihan mukavaa, mutta toisaalta myös masentavaa... Kakkupohjiakin tehtiin kaksi sen vuoksi, että ensimmäinen oli ihan luttana (eipä sillä, niin myös toinen). Juustokinkkujutut olivat aika muodottomia, mutta maukkaita kyllä!

Onnekseni minulla on monta muuta taitoa joilla rehennellä - ei kaikkien tarvitse olla superkondiittoreita superkakkuineen supertoimivissa keittiöissään supertäydellisine etikettitaitoineen.

6 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Tuohan hyvä ideajos ounastelee, että kakkupohja lässähtää, niin tekee heti kaksi pohjaa.
Sitten molemmat päällekkäin pohjiksi. Oletan, että sinulla oli komean korkea täytekakku.

Lellu kirjoitti...

Onpas hauskat kuvat!

Hyvää syntsää, milloin sitten oikea synttäripäivä onkaan. :)

maijja kirjoitti...

Arleena; muuten voisi ollakin korkea, mutta kun kumpikin pohja oli lässähtänyt noin 1,5 sentin korkuiseksi! Eli kaksi ohutta kakkupohjaa yhden paksun sijasta.. :S

Kiitos Lellu - paljastan sen kyllä!

Anna Emiliaana kirjoitti...

Mä oon kans tehny pari kertaa kakkupohjia tupalana... Ei ole niitä kondiittorinlahjoja liikaa suotu.

Kuvat on kivat. Tuollaisista täytyis muistaa ottaa vinkki omia (toivottavasti) tulevia lapsia varten..

Niin ja onnea!

tuike kirjoitti...

Onnea jo etukäteen! Oletko siis horoskoopissa oinas?

Minä en myöskään ole täytekakkujen leipoja. Olen kuullut sen sata vinkkiä, kuinka kakkupohjasta tulee KUOHKEA ja kokeillut kaikki sata. Aina ne on yhtä littania. Mutta aina ne on syötyä tulleet, onhan meillä sentään neljä koiraa ;) Ja kemujen TUNNELMA on tietenkin se pääasia ja se teillä varmaan oli kohdallaan.

Anonyymi kirjoitti...

Lapsuuden ystäväni luona nähdyt/syödyt kuuden munan täytekakut olivat kuohkeita yli 30 senttiä korkeita virityksiä -itse en saanut 12 munan kakuista 10 senttiä korkeampia joten se siitä ja eiku steppitunnille jota tanssimalla voi synttärivieraita viihdyttää ja viedä huomion littakakuista.Ei kaikki voi olla hyviä kaikessa - se on totta - niin paitsi jos on joku ihme renesanssiyksilö.
Kyllä noilla eväillä on pöytä notkunut- mums !
HYVÄÄ SYNTYMÄPÄIVÄÄ !