tiistai 25. maaliskuuta 2008

Vaihteeksi väreissä.








Nöyrät pahoitteluni herkkähipiäisille lukijoille, mutta meillä oikeasti kirjoitetaan pohojalaisia sanontoja liitutauluun. Tuo sopii mahottoman hyvin graduntäyteisiin hetkiin!

8 kommenttia:

Satu kirjoitti...

"Tyttö oli nuori ja lapsellinen, sitä kauan orotteli, vaan Ketolan Jukka se Vaasan linnassa syksyhyn asti eli."

Meillä on p-sanakielto nyt. Ja huomasin juuri, miten kamalia sanoituksia eteläpohjalaisissa kansanlauluissa on. Merkki siitä, että lapset kasvavat.

tuike kirjoitti...

Joopa joo...mitähän kertonee pohjalaisista? Minua on alkanut taas kiehtoa tuo pohjalaisuus, vaikka välillä vieraannuin (tietoisesti?)siitä. Se suoraan sanomisen perinne: säästyy energiaa, kun puhutaan suoraan.

Ja värireunuksia kuviin! Hienoja! Saako niitä suoraan jostain bloggerin asetuksista vai taasko pitäis osata jotain kuvankäsittelyä?

Ja sinniä gradun tekoon! Se oli kauhein ponnistus opiskelussa, vetkuilin sen kanssa ihan turhaan. Älä sinä tee samaa virhettä:

Raudaskylän kyläyhdistys kirjoitti...

Tsemppiä lähetän minäkin. Se on ihanan helpottava tunne, kun oman lopputyön saa kansiin.

Ja rehellisiä pohjalaisia kun ollaan: eipä sitä sen jälkeen paljon lueskella kun paperit on kädessä. Vaikka sinne viisaita sanoja saa sujuvalla kielellä kirjoitettuakin. Mutta valmistu et ennen kuin sen valmiiksi pakerrat.

Mulla soi muuten päässä Lauri Tähkää: "tyttö makaa poijjan alla, tallin lattialla..." Olen jopa yllättänyt itseni ääneen sitä laulelemasta. Ei ehkä viisasta, kun pienet korvat kuulee ja taltioi.

tuike kirjoitti...

Just niin! Ainakin open homma on sen verran käytännöllistä laatua, että tutkimusten selaamiseen ei jää aikaa. Puhumattakaan, että lukisi niitä.

Pitäisiköhän minunkin kokeeksi kuunnella Lauri Tähkää - kaikki tuntuvat sitä kehuvan....

Liivia kirjoitti...

Voi tuota viimeisen kuvan miljöötä, kun sitä katson, tajuan olevani vanha. Ja muistelevani mahtavia kommuuniaikojani, jolloin kaikki oli railakasta ja värikästä.
Vaikka kyllä tämä seesteisempi ja valjumpi elämä nyt hyvin passaa.

Onneksi en saa selvää mitä taulussa lukee, oksennan pohjanmaan murteelle. Sinänsä en ole herkkähipiäinen, mutta mulla on Pohjanmaasta (SEinäjoesta) ikävät muistot.

Teidän elämä siellä vaikuttaa ihanalta!

maijja kirjoitti...

Solveig - On takuulla karsittavaa! Kauhiaa puukkojunkkarimenoa.

Tuike - Minua kiehtoo kans tämä oma, pohjoispohjalaisuus, joka mielestäni jää aikalailla etäläpohjalaisten häjyjen jalkoihin. Värireunukset - niinkuin valkoisetkin - tekaisen aina erikseen kuvankäsittelyohjelmalla. Onhan siitä vähän vaivaa, mutta sain aikojen alussa päähäni tehdä niin, enkä osaa enää lopettaa :D! Ja gradusta; aiheemme on aika käytännönläheinen, joten suurin hyöty siitä työhön tulee jo tekovaiheessa. Ei tosiaan kiinnosta isi alkaa välitunneilla selailemaan..

Tiiina - kiitos! Minä kyllä luulen, etten pissikään graduun päin... saati sitten, että lukisin sitä!

Liivia - tuossa kuvassa meidän talo näyttää kyllä aivan sirkukselta... Toinen seinä on huomattavasti migreeni-vapaampi!

Meidän pohojoispohojaisten murre on muuten tosi erilaista kuin esim. Seinäjokisten; huomattavasti lähempänä Oulun murretta kuin eteläpohjalaista.

Ja elämä meillä on taas IHANAA - SAATIIN POLTTOPUITA! :)

Anonyymi kirjoitti...

Kivoja kuveja ja lisää pohjalaisia sanontoja liitutaulun kautta pliis !

Mun paras ystäväni(terveisiä Mellulle)on P-joelta ja onnekseni keksi tulla tänne Helsinkiin jotta sain tilaisuuden /kunnian ystävystyä.
Pohjanmaa on mulle Hangon jälkeen tai jopa Hangon kanssa se maailman paras paikka ja olen muutamassa muussakin paikassa käynyt joten vertailukohteita on.

maijja kirjoitti...

Melita - pannaanpa tilaus korvan taakse :)